Veckans utbildare

Utbildare i fokus

Veckans fråga

Borde utbildningstiden som leder till en examen förkortas, förlängas eller kvarstå som den är?

Förkortas.
Förlängas.
Kvarstå.

Utbildare

Linköpings universitet

Hemsida: http://www.liu.se

Om LiU

Med 26 500 studenter, 3 500 anställda och över 100 utbildningsprogram är Linköpings universitet ett av Sveriges större lärosäten.


Vi har utbildning och forskning inom teknik och naturvetenskap, medicin och vård, utbildningsvetenskap, samhälls- och beteendevetenskap och humaniora, och inom breda problemområden, teman.

LiU har gjort sig känd som en förnyare av utbildning och forskning genom:

  • nya utbildningar som har fått efterföljare på andra universitet, t.ex. civilingenjörsutbildningar i datateknik och industriell ekonomi
  • ny pedagogik
  • vår satsning på tvärvetenskap och nya forskningsområden

Vår ambition är att bedriva forskning som både är vetenskapligt intressant och relevant för samhället i stort. På drygt 30 år har LiU utvecklats till att idag vara en internationellt respekterad aktör med flera starka forskningsprofiler och hem för en rad nationella kompetenscentra. Materialvetenskap, medicinsk visualisering och organisk elektronik är exempel på områden som förenar spetskompetens med strategisk betydelse för Sverige.

Läs mer om vår forskning.

 

LiU är det universitet som har flest professionsutbildningar i landet och Linköpingsstudenterna hör till dem som etablerar sig snabbast på arbetsmarknaden och har högst snittlön ett år efter examen.

Läs mer om utbildningarna vid LiU.

 

LiU har ovanligt många och breda kontakter utåt: i vår egen region, i övriga landet, i Europa och övriga världen. Bra exempel är teknikparkerna Mjärdevi och Norrköping Science Park med över 300 företag. En stor del har sina rötter i forskningen vid universitetet.

Läs mer om våra samhällskontakter.

 

Välkommen till Linköpings universitet!